Разширяване на производствените мощности

Вследствие увеличеното търсене и поръчки на опаковки от цяла Европа и вътрешния пазар, компанията разширява производствените си мощности като инсталира две нови екструдерни линии и конфекциониращи машини за производство на фолиа и опаковки от полиетилен.

Машините са на реномираната италианската фирма CMG и имат производителност от над 350 кг. на час. Закупени са в изпълнение на  новата инвестиционна програма на дружеството за 2019 година и по проект „Мегаенерджи“, финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“.

Тази инвестиция води до отваряне на нови работни места за екструдеристи, опаковачки, оператори на машини и специалисти по поддръжката. Спешно се търсят петима екструдеристи и десет опаковачки. Освен това, фирмата набира механици, елтехници и електрончици.

Всички кандидати за работа могат да получат пълна информация за техните задължения на място в заводите на Мегапорт, където ще бъдат посрещнати от представител на отдел „Човешки ресурси“. Новопостъпилите работници получават подкрепа и встъпително обучение от опитни наставници. За удобство на работниците, фирмата осигурява безплатен служебен транспорт от гр. Горна Оряховица, Дебелец, Златарица, Елена, Полски Тръмбеш, с.Ресен и с.Самоводене.

Ръководството на Мегапорт ЕООД има план за поетапно увеличение на възнагражденията във фирмата, който е в ход. На работниците се предоставят социални придобивки, премии и безплатни закуски по време на смяната.

С цел повишаване мотивацията на персонала, в компанията има Програма за признание, където всеки месец се отличават най-добрите работници и специалисти. Освен признанието на ръководството и колегите си, най-добрите професионалисти получават допълнителна парична премия.

Scroll to Top